Rövid történeti áttekintés

A Pitvarosi Petőfi VT 1947-ben jött létre Ambrózfalva, Nagyér, Csanádalberti, Pitvaros, Makó-Rákos, Királyhegyes Csanádpalota külterületein húzódott határa, kb. 10000 ha-on terült el. Akkoriban a puszták gazdag vízi világa feledhetetlen húzásokat biztosított. Trófeás madarunkra a túzokra külföldiek is jártak hozzánk. Apróvadban bővelkedett a terület, különösen szép fogolyállománnyal rendelkeztünk.

 Később 1967-ben a terület Nagylak, Apátfalva, Magyarcsanád határaival gyarapodott és megközelítette a 26000 ha-t. Sok áldozatot és munkát követelt a megye egyik legnagyobb kiterjedésű vadászterületének gondozása, az eredmény nem maradt el. A táj és a mezőgazdálkodás változásával azonban munkánk ellenére is folyamatosan szűkültek vadászati lehetőségeink. Ezért fácánneveléssel igyekeztünk bővíteni vadászati lehetőségeinket. Különösen izgalmas volt az az időszak, amikor a 70-es években megjelent a Maros menti területeken a vaddisznó és a szarvas, feledhetetlen élményhez juttatva bennünket, alföldi vadászokat.

Az új vadászati törvény megjelenésével alakult ki 1996-b0n 14600 ha kiterjedésű vadászterületünk. Nagyér,Ambrózfalva, Csanádalberti, Pitvaros, Csanádpalota, Kövegy, Nagylak,  Magyarcsanád, Királyhegyes, Makó külterületein terült el a vadászterület. A nagyvad megjelenésével a Maros menti területeken régi-új vadásztársaság alakult.

A közelmúlt történései nyomán az új 10 éves üzemtervi ciklusban a Körös-Maros Nemezti Park  igazgatósága részben korábbi vadászterületünkből saját üzemi vadászterületet alakított ki közel 2500 ha-on. A maradék területet ketté osztottuk csanádpalotai  tagjaink kezdeményezésére, ők önnálóan folytatják a terület déli részén a vadgazdálkodást.

Jelenlegi vadászterületünk nettó 6400 ha kiterjedésű. Nagyér, Ambrózfalva, Csanádalberti, Pitvaros, Csanádpalota, Királyhegyes és Makó külterületén fekszik.