Vadreceptek:
Birsalmás vadkacsa ragou
-leves
Hozzávalók..
3 gerezd fokhagyma
vegyes zöldség
1-2 db birsalma
1 pohár tejföl
1 citrom
kevés liszt
kevés étolaj
1-2 db babér levél
majoranna
tárkony
őrölt bors
szerecsendió
4-5 szem borókabogyó
delikát
só.
Az apróra vágott fokhagymát
megfuttatjuk egy kevés olajon és hozzáadjuk a feldarabolt húst.
Fehéredésig pároljuk és megszórjuk őröltborssal és delikáttal, majd felöntjük
annyi vízzel, hogy ellepje.
Így főzzük addig míg félig megfő. Ezután beletesszük a többi fűszert és a feldarabolt
zöldségeket,
majd felöntjük a levest. Ha megfőtt, a lisztből és tejfölből habarást készítünk
és behabarjuk a levest,
közben beletesszük a felkockázott birsalmát.
Amikor a birsalma megfő, (nagyon hamar) ízlés szeint citromlével ízesítjük,
és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kívánunk.